Gulyas de porc

de Panacris in Porc, 4 Iun 2013 | 4007 vizualizari

 

V-am prezentat mai demult gulyas de porc a la Edi, acum a venit rândul și lui Panacris. Simplu, savuros și gustos;)

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 1000 g,
  • ceapă,
  • ardei gras,
  • ardei iute,
  • boia de ardei dulce,
  • grăsime de porc (untură!),
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin,
  • amidon/ făină albă de grâu cca. 4-5 linguri.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de porc:

Ceapa, ardeii se curăță se toacă mărunt și se pun la dinstuit în puțină grăsime de porc, cca 10 minute, neacoperit. Carnea se taie în bucăți potrivite, apoi se adaugă la amestecul de mai sus, se completează cu apă, cât să fie acoperit, se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, cca. 50 de minute, completându-se cu apă la nevoie, se asezonează cu sare, piper și foaie de dafin.

Făina se desface în puțină apă rece, se adaugă puțină boia, sare și piper după gustul fiecăruia și se adaugă spre finalul fierberii. Se  lasă să mai dea cca. 2-3 clocote, apoi se oprește focul. Se servește ca atare sau alături de piure de cartofi, cartofi natur, orez sau mămăligă!

Poftă bună și spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi